2.4.2014

Keikaus

 
Tämäkin klassikko oli jo ihan unohtunut ... selailin äidin vanhaa keittokirjaa (siellä oli ananasversio):

Päärynä - keikauskakku

3 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
4 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua
150 g sulatettua voita

Vuokaan:
30 g sulatettua voita
5 päärynää
1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, omenamehu ja sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada kakkuvuoan pohjalle sulatettu voi. Voitele myös vuoan reunat.
Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkota. Laita päärynänpuolikkaat leikkauspinta alaspäin vuokaan. Asettele kauniisti. Ripottele kookoshiuteleet päärynöiden väleihin.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteeessa 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat kakun. Ripottele vielä vähän kookoshiutaleita valmiin kakun pinnalle.
Tarjoa ja nauti suklaakastikkeen kanssa ...

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...