Herkkusuklaakakku
80-100 g suklaata (tummia ja vaaleita)
2,5 dl speltti tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
175 g voita
2 dl intiaanisokeria tai sokeria
2 kananmunaa
1 dl kermaa
150 g (1 pss) WienerNougat rouhetta
Rouhi suklaat (minulla oli puolet tummaa ja puolet valkoista), jätä kuitenkin muutama pala koristeluun. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe ja WienerNougat-rouhe.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Peitä pinta leivinpaperilla, kun kakku on saanut hieman väriä (paiston puolivälissä).
Kuomoa kakku vähän jäähtyneenä, mutta vielä lämpimänä. Laita suklaapaloja lämpimän kakun päälle ja anna sulaa. Voit vielä vähän levittää sulaa suklaata ympäri kakkua ...
Kuulostaapa herkulliselta, nam!
VastaaPoistaNiinpä - ja voin vakuuttaa, että sitähän se on! ;o)
Poista