11.11.2013

Talvifarkkutakki


Tykkään kovasti tällaisesta utuisen sinisen sävystä.


Kädentaitomessuilta hankin Debbie Blissin Luxury tweed - villa-angoralankaa. Sopivan pehmeää ja paksua, takki valmistui nopsaan.

 
Lankaa kului 600 grammaa. Puikot nro 6,5 (pyörö- ja sukkapuikot) sekä 4 silmukkamerkkiä. Takki on neulottu ylhäältä alaspäin.


Luo 70 silmukkaa pyöröpuikolle. Neulo 3 kerrosta edestakaisin helmineuletta. Huom! Neulo koko työn ajan takkiosan 3 ensimmäistä ja 3 viimeistä silmukkaa helmineuletta. Laita silmukkamerkit viimeisellä helmineulekerroksella:
Neulo etukappaleen 15 silmukkaa, laita merkki, hihan kohdalle 8 s ja laita merkki, takakappaleelle 24 silmukkaa, laita merkki, hihan 8 s ja merkki, neulo vielä 15 silmukkaa.
Aloita raglanlisäykset. Neulo uusi silmukka kahden silmukan välisestä langasta yksi silmukka ennen merkkiä ja neulo merkin jälkeen yksi s oikein ja sitten lisäys (lisäyksistä syntyy kaunis reikäkuvio). Tee lisäykset jokaisen merkin kohdalla, joka toisella kerroksella.
Tee lisäykset 14 kertaa (tai mittaa itsellesi sopivaksi).


Poimi hihojen silmukat odottamaan apulangalle. Jatka takkikosan neulomista kainaloista alaspäin niin pitkälle kuin haluat. Minä neuloin välillä hihat ja pikkutaskut ja neuloin helmaa sitten niin kauan kuin lankaa riitti. Neulo helmaan lopuksi 3 kerrosta helmineuletta ja päättele.
Poimi hihan silmukat (minulla 34) sukkapuikoille ja poimi kainalosta 2 lisäsilmukkaa. Kavenna hihoja tarpeen mukaan, noin 10 cm välein, 2 silmukkaa kainalon kohdalla yhteen. Sovittele takkia välillä. Kun hiha on sopivan pituinen, neulo 3 kerrosta helmineuletta ja päättele. Ompele taskut paikoilleen.


Takissa ei ole mitään kiinnitystä, mutta tarvittaessa nappi ja nappilenkki on helppo kiinnittää. Välillä takin voi sulkea korulla tms. Etukappaleet menevät reilusti ristiin.


Tasku: Luo 15 silmukkaa. Neulo 3 kerrosta helmineuletta ja sitten sileää oikeaa. Kun tasku on sopivankokoinen n. 15 cm, päättele silmukat.


Nyt sais jo tulla pakkanen ...

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin ... ;o)

   Poista
 2. Vau, olitpa nopea! Kivan simppeli malli sekä väri, sopii helposti vaikka minkälaisten vaatteiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, noin paksulla langalla ja puikoilla syntyy nopeaan mitä vaan. Minustakin tää on kivan neutraali takki ... ;o)

   Poista
 3. Mukavan rento ja Ihanan lutunen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti - Niin on - ja tosi lämmin - melkein liiankin ... ;o)

   Poista
 4. Upea ja pehmoisen oloinen neule :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se ja paksukin ... ;o)

   Poista
 5. Voi miten ihanan näköinen! Ja lankakin tosi kivan näköistä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tanja blogistasi! Löysin jälleen ideoistasi tämän ihanan sopivan ja simppelin mallin työstettäväksi omaan projektiini. Sinulta löytyy aina ohjeet minun makuun:) Hyvää pakkaspäivää sinulle!

  T. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kiitos! Ihanaa olla avuksi ... ;o)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...