6.11.2013

Lisukkeet

Lisukkeet ovat ihan yhtä tärkeitä kuin se itse ruokakin:
 
 
Kukkakaali-parsakaali-gratiini

1 kukkakaali
1 parsakaali
1 purkki Valion kolmen juuston kermaa
sormisuolaa

Pilko kaalit suupaloiksi ja lado uunivuokaan. Kaada kerma päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Peitä foliolla tai kannella.
Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Poista folio/kansi paiston puolivälissä.


Tämä sopii ihanasti kalan seuraksi ja toimii hyvin pastakastikkeenakin.
Sitten leivotaan:


Pellavapalat

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 pss kuivahivaa
1,5 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl ruisleseitä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl saksanpähkiäöljyä

Sekoita lämpimään veteen suola, pellavarouhe ja leseet. Lisää jauhot ja hiiva. Alusta taikina tasaiseksi, lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota hetki.
Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia ja kohota hyvin.
Paista patongit 225 asteessa 15 minuuttia.
Voit syödä patongit keiton kanssa jo tässä vaiheessa ... tai

Leikkaa patongit viistosti noin 2 cm levyisiksi paloiksi. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin uunipellille ja paista/kuivata paloja uunin alaosassa 200 asteessa 10 minuuttia.


Näitä palasia on ihana dippailla kastikkeisiin ... tai rouskutella salaatin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti noista kaaleista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin - maistuvat kaikissa muodoissa ... ;o)

      Poista
  2. Ihania terveellisiä herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tosihyviä ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...