0,5 l vettä
1 ps kuivahiivaa
1 dl ruisleseitä
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa
1 aurajuusto
8 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl oliiviöljyä
Lämmitä vesi. Sekoita siihen leseet, hiutaleet, osa jauhoista ja hiiva. Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa (n.15 min). Lisä taikinaan hunaja, pellavansiemenet ja pieneksi murustettu aurajuusto. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy.
Anna taikinan kohota hetki (n.15 min).
Leivo taikinasta pitkulaisia 'matoja' ja pyöräytä madot solmuun.
Anna solmujen kohota uunipellillä peiton alla puolisen tuntia. - Äläkä mieti tuota ulkonäköä tässä vaiheessa liikaa ... ;o)
Onpas herkullisen oloinen ohje. Meillä ei aurajuustosta pidä kuin minä, itseään voisi joskus näillä hemmotella.
VastaaPoistaAurajuusto tuo näihin ihanan suolaisen maun - ei pahaa - jospa teillä muutkin vahingossa tykkäisivät ... ihan niinkuin meilläkin ... ;o)
Poista