3.10.2013

Solmussa

Teetä ja uunilämpimiä leipiä ... ei parempaa iltapalaa ...
 

Aurajuustosolmut

0,5 l vettä
1 ps kuivahiivaa
1 dl ruisleseitä
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa
1 aurajuusto
8 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl oliiviöljyä
 
Lämmitä vesi. Sekoita siihen leseet, hiutaleet, osa jauhoista ja hiiva. Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa (n.15 min). Lisä taikinaan hunaja, pellavansiemenet ja pieneksi murustettu aurajuusto. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy.
Anna taikinan kohota hetki (n.15 min).
Leivo taikinasta pitkulaisia 'matoja' ja pyöräytä madot solmuun.
Anna solmujen kohota uunipellillä peiton alla puolisen tuntia. - Äläkä mieti tuota ulkonäköä tässä vaiheessa liikaa ... ;o)

 
Paista solmuja 225 asteessa n. 12 min.


Jos näitä jää jäljelle - paahda puolikkaat seuraavana päivänä aamupalalle ... NAM

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen oloinen ohje. Meillä ei aurajuustosta pidä kuin minä, itseään voisi joskus näillä hemmotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurajuusto tuo näihin ihanan suolaisen maun - ei pahaa - jospa teillä muutkin vahingossa tykkäisivät ... ihan niinkuin meilläkin ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...