Rakas mummoni mun jätti jälkeensä itsekirjoittamiaan reseptejä - niitä joita minäkin lapsena maistelin ... Ihan paras ja helpoin niistä on:
Piimäkakku
100 g sulaa voita
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 dl piimää
(mummon reseptissä on lisäksi 1 dl rusinoita - ne ei meillä maistu)
Aineet sekoitetaan ylläolevassa järjestyksessä. Kakku paistetaan 200 asteessa noin tunti.
Tässä maistuu aivan ihanasti syksyn/talven (ja joulun) mausteet ... NAM!
Mulla on tosi samankuuloinen piimäkakku ohje. Ja se on niiiin hyvää. Piimäkakkua maistettuani en enää inhonnut kuivakakkuja. Tosin tiikerikakkuun en edelleenkään koske.
VastaaPoistaJep - tämä on helppo ja hyvä peruskakku ... Ja tikrukakku muuttuu herkuksi, kun laitat tummia ja valkeita suklaapaloja joukkoon ... ;o)
Poistahttp://pitsinen.blogspot.fi/2012/08/tiikerin-paremmat-raidat.html
Ihania nuo käsialalla kirjoitetut reseptit. Varmasti rakkaita :)
VastaaPoistaNiinhän ne on ... Ja aina tulee mummolan ihanat tuoksut ja tunnelmat kotiin, kun näillä ohjeilla leipoo ... ;o)
PoistaMeilläkin tehdään piimäkakkua perityn reseptin mukaan, äidiltä saatu ohje.
VastaaPoistaKyllä ne (esi)äidit tiesi ja osasi! Nämä on niin ihania nämä perintöohjeet. ;o)
Poista