8.8.2013

Sadonkorjuuaikaan

Tähän ihanaan leivonnaiseen käyvät kaikki tuoreet, uuden sadon marjat ja hedelmät - ja niitähän nyt riittää:


Sadonkorjuupaistos

100 g voita
2,5 dl speltti- tai vehnäjauhoja
0,5 dl intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
0,75 dl maitoa

Täyte:
1 l marjoja ja hedelmiä (mustaherukoita, mustikoita, luumuja, nektariini ...)
1 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Nypi pehmeään voihin jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Lisää kookoshiutaleet ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita marjat ja sokeri. Lohko hedelmät.

Lado taikina, marjat ja hedelmälohkot kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista 180 asteessa puolisen tuntia.

Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Meillä jätski olikin kadonnut pakastimesta ;o) ... joten tein vielä paistoksen kaveriksi:


Vaniljakastike

4 dl maitoa
1 kananmuna tai 2 keltuaista
1 rkl peurunajauhoja
1 vaniljatanko
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Sekoita maito, kananmuna (keltuaisista tulee parempi) ja perunajauhot kylminä. Halkaise vaniljatanko mukaan. Kuumenna hellalla koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee ja pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua.
Laita kattila kylmään veteen, lisää sokerit ja sekoita kunnes kastike jäähtyy. Poista vaniljatanko.


Ja sitten ... NAM!

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ihanasta ohjeesta,varmaan hyvää, kun nonita marjoja on yllinkyllin.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla - tähän voi upottaa ihan mitä marjoja vaan - enempi parempi ... ;o)

      Poista
  2. Vaikuttaa monikäyttöiseltä reseptiltä, kiitokset! Sinäkin olet näköjään ihastunut spelttiin! Siitä on kyllä moneksi. Itse tykkään korvata sillä nykyään ainakin grahamjauhot, paljon parempaa minusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - tämä toimii ompuilla, päärynöillä, vadelmilla ... ihan millä vaan ... Minusta tuo speltti on niin hyvää ja inkkarisokerin kanssa tulee mukavan pähkinäinen maku - ja vatsakin tykkää enemmän kuin vehnästä ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...