1.4.2013

Vielä ehtii

Tänään maistuu toinen hyvä pashan vaihtoehto:

 
Sitruunarahkapiirakka
 
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
150 g voita
 
1 dl maitoa
1 kananmuna
 
TÄYTE:
500 g rahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 luomusitruuna
 
Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi, murumaiseksi taikinaksi.
Ota taikinasta kolmasosa erilleen.
Sekoita lopputaikinaan maito ja muna. Levitä taikina uunipellille.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. (Kannatta käyttää luomusitruuna, koska kuorikin syödään.) Sekoita kaikki täytteen aineet kunnolla. Levitä täyte pohjataikinan päälle.
Ripottele pinnalle murutaikina (se talteenotettu kolmannes).
Paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia.


Älä unohda aprillata tänään ... ;o)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...