20.3.2013

Mummin mustikat

Ihanaa, kun pakastimesta löytyy vieläkin äidin syksyllä poimimia mustikoita. Kaikkien mieleen on tämä helposti ja nopeasti valmistuva:


Mustikkapiirakka

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl ruisleseitä
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g voita
5 dl mustikoita (tai mitä tahansa marjoja)

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja leseet. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi sulatettu voi. Kaada taikina piirasvuokaan ja ripottele pinnalle jäiset mustikat (tai muut marjat).
Paista piirasta 200 asteessa puolisen tuntia.

Maistuu niin hyvältä Vanillavaahdon kanssa.


2 kommenttia:

  1. Namskis! Meillä on muuten tänään tätä piirakkaa iltakahvilla, otan ohjeen ulos NYT :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...