5.2.2013

Voi Fredrika

"Tarina kertoo, että Johan Ludvigilla oli makean nälkä, joten hän pyysi vaimoltaan jotain makeaa, mutta hänellä ei ollut mitään makeata. Fredrika päättikin tehdä leivonnaisen niistä aineksista, mitä hänellä oli."
Uuh - iihhana - kotimainen keksintö - jämäleivonnaiset


Runebergintortut - kuppikakut

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl manteli/pähkinä/kookosrouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl (kuohukermaa) maitoa
omenamehua
omenasosetta

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää pähkinärouhe (tai rouhesekoitus), korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Sekoita hyvin.
Ja taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä. Kostuta tortut omenamehulla - 1 tl/torttu.
Koristele tortut mielesi mukaan. Minä käytin valmista sokerikuorrutetta, omppusosetta ja vaahtokarkkeja


Runollista juhlapäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...