Uuh - iihhana - kotimainen keksintö - jämäleivonnaiset
Runebergintortut - kuppikakut
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl manteli/pähkinä/kookosrouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl (kuohukermaa) maitoa
omenamehua
omenasosetta
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää pähkinärouhe (tai rouhesekoitus), korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Sekoita hyvin.
Ja taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä. Kostuta tortut omenamehulla - 1 tl/torttu.
Koristele tortut mielesi mukaan. Minä käytin valmista sokerikuorrutetta, omppusosetta ja vaahtokarkkeja
Runollista juhlapäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti